GEZONDE IJSJES MAKEN


Zelf ijsjes maken, heel makkelijk en nog lekker ook! Sinds ik ijsjes vormpjes heb, heb ik verschillende dingen geprobeerd. Vooral met verschillende frisdranken. Met frisdrank vond ik het niet heel erg geslaagd, hierdoor word het heel waterig en zit er niet veel smaak aan. Daarom bedacht ik later het idee om het met yoghurt te doen en ik moet zeggen, dat was lekker! 


Dit is alles wat ik gebruikt heb, een paar lepels yoghurt, de ijsjesvormpjes en natuurlijk een vriezer! Ik vond het een heel romig ijsje, zacht van smaak, wel anders dan je waarschijnlijk gewend bent. Door de stukjes perzik en passievrucht die in de yoghurt zitten word hij nog lekkerder! De stukjes fruit zijn al het ware een beetje bevroren. 


Hieronder een paar leuke weetjes over Yoghurt

-Yoghurt is een bron van calcium en vitamine D, en dus goed voor de botten.
-Yoghurt stilt de honger. Het eiwit in yoghurt is niet alleen goed voor spierherstel en groei, maar het vult ook.
-Yoghurt is goed voor de spijsvertering.  Het zit vol vitaminen. Naast calcium en vitamine D, is yoghurt een bron van kalium, zink, fosfor, riboflavine, jodium en vitamine B12.
-Yoghurt eten helpt als je een slechte adem hebt. Yoghurt bevat melkzuur, een vriendelijke bacterie die tandvleesziekten bestrijdt, de veroorzaker van slechte adem. Het is goed voor de huid. De melkzuur in yoghurt wordt ook aangetroffen in sommige chemische peelings.
- Het stimuleert het immuunsysteem. 

Heb je dus zin in een lekker ijsje? Maar wil je wel een beetje gezond 'snoepen'? Dan zijn deze yoghurt ijsjes een goed idee!


Maak jij zelf wel eens ijsjes?

11 opmerkingen:

 1. Haha dit is zoals je dat vroeger deed met danoontje een beetje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja? Ik hab geen idee haha! Dit is de eerste keer dat ik dit maak in ieder geval.

   Verwijderen
 2. Ah zo lekker is dit! Ga ik zeker snel proberen <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb ook wel eens soortgelijke ijsjes gemaakt. Echt heel lekker <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hmm goed idee ziet er heerlijk uit ook! liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hmm lekker! Dit deed ik net zoals Alexa vroeger met Danoontjes! Heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leeeuk! ik deed het altijd met ranja, maar er zat inderdaad vrij weinig smaak aan! dit maar eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen