LEUKE & HANDIGE KNUTSEL SPULLEN


Zoals beloofd zal ik vandaag een aantal leuke en handige knutsel spulletjes laten zien! Een paar dagen terug liet ik jullie mijn DIY Vakantie Scrapbook van vorig jaar zien. Vandaag zien jullie wat ik hiervoor heb gebruikt!Allereerst de basis spulletjes: Lijm - Schaar - Liniaal - Nietjes machine - Foto/papier snijder - Foto tape. Ik ben echt heel erg blij met de foto/papier snijder! Zo'n handig ding. Die heb ik een hoop gebruikt. Ik kocht deze voor een paar euro bij de Action. 

Altijd handig: papier. De Papierblokken zijn er in veel verschillende printjes en patronen. Zo kun je makkelijk een papierblok kopen die goed past bij de stijl van jouw scrapbook. Voor een vakantie scrapbook is het meloen & aardbei papier bijvoorbeeld erg leuk! Deze papierblokken en het patch papier kun je krijgen bij de Action en het kost bijna niks.

Stempels! Letter stempels zijn heel handig om leuke teksten mee te maken of een mooie voorkant te maken van je boek. Ik weet niet precies meer waar ik alle stempels kocht, maar bij de Hema en Action hebben ze ook hele leuke!
Wie kent het niet, masking tape! Super handig en leuk om dingen mee op te fleuren. Ze zijn er in zoveel verschillende printjes en materialen! Winkels waar je deze tape onder andere kunt kopen zijn: Action, Wibra, Zeeman, Pippoos en de Hema.

Lintjes! Ik hou vooral van kanten lintjes, die vind ik zo leuk! Je kunt ze bijvoorbeeld om een foto heen plakken om er een leuk kader omheen te maken.

Deze dingetjes vind ik zo leuk! Al deze items kun je krijgen bij de Pippoos. Ze hebben daar knutsel spulletjes in verschillende thema's, speciaal voor een scrapbook. De items op de foto zijn allemaal in de vakantie stijl omdat dat natuurlijk het beste paste in mijn DIY Vakantie Scrapbook. De tag kaartjes zijn super leuk om vast te knopen bij sommige bladzijdes en er wat op te schrijven. De bedeltjes heb ik helemaal niet gebruikt, maar ik vind ze zo leuk! Ik ga hier binnenkort iets anders leuks mee doen, hierover later meer. De kleine papiertjes zijn leuk om iets op te schrijven van wat je hebt meegemaakt tijdens je vakantie of als note bij een foto.

Deze stickervellen kocht ik ook bij de Pippoos, ik vind ze zo leuk! Ze zijn van het merk SN@P! Dit merk heeft echt super leuke dingen om zelf je eigen boeken te maken.

Naast de letter stempels zijn letter stickers en cijfers ook super handig! Deze vellen kocht ik bij de Zeeman en Wibra voor een paar cent per vel.

Leuke vakantie stickers! De bovenste 3D stickers kocht ik bij de Action en zijn er in verschillende stijlen. De onderste kocht ik volgens mij bij de Zeeman. Ik vond dit postzegel idee erg leuk!
Van deze vellen heb ik niet erg veel gebruikt, omdat het meer in de Parijs style is. Maar als je dus een boek maakt over Parijs, dan zijn deze stickers wel erg leuk! Ik bewaar ze lekker, want ik wil zeker nog een keer naar Parijs toe en wie weet komen deze stickers achteraf goed van pas! Ik kocht deze ook weer bij de Action.
Leuke vintage plaatjes! Deze heb ik alvast gekocht voor mijn nieuwe vintage scrapbook. Volgens mij kocht ik ze bij Euroland voor één euro per stuk. Er zitten dan twee vellen in.


Tijdschrift knipsels! Ik vind het altijd erg leuk om oude tijdschriften door te zoeken naar leuke teksten of plaatjes die er goed bij passen. Het kost wel even wat tijd, maar het is erg leuk en kost niks!


Dit kocht ik allemaal bij de Hema, notitieblaadjes, tabblaadjes en magneetjes. Allemaal een beetje in dezelfde stijl. De tabblaadjes zijn super handig in een vakantieboek. Zo kun je per plaats of dag een tabblaadje toevoegen. Dan hoef je niet te zoeken als je een keer wat terug wilt kijken of laten zien!


Gekleurde paperclipjes, handig en vrolijk in al die kleurtjes! Split pennen vind ik erg handig voor tickets. En het cut-out-palmboompje vond ik erg schattig! Je hebt hier verschillende vormpjes van bij de Action.De sleuteltjes kocht ik bij de Pippoos en zijn leuk om met een touwtje aan het boek te hangen. De tag kaartjes zijn ook leuk om een stukje tekst op te schrijven.


Kleine wasknijpertjes! Ik heb ze niet gebruikt, omdat het boek dan heel dik word. Maar ik vind ze wel super leuk. Ik heb nog wel een andere DIY in gedachten die ik hiervoor kan gebruiken. De zelfsluitende zakjes zijn heel handig om dingetjes in te bewaren van je vakantie. Bijvoorbeeld voor bonnetjes, steentjes, schelpjes, bloemetjes, vakantie geld muntjes of andere dingen die je hebt verzameld tijdens je vakantie.


En als laatste een autokaart van je vakantie bestemming. Ik vond het leuk om de plattegrond van Spanje uit te knippen en deze over de achtergrond van de pagina te gebruiken. Deze kocht ik wederom bij de Action.

De Action, Wibra, Zeeman en Hema zijn dus zeker leuke winkels voor wat knutsel spulletjes en ook goed betaalbaar. De Pippoos is ook zeker een aanrader! Je betaald er alleen wel wat meer, maar ze hebben echt hele leuke dingetjes!

Dit zijn dus de knutsel spulletjes die ik ongeveer heb gebruikt voor het maken van mijn DIY Vakantie Scrapbook. Verder heb ik op vakantie een hele hoop dingetjes en foldertjes verzameld die ik later ook heb gebruikt. Oh en natuurlijk een hele hoop foto's van onze vakantie!

Knutsel jij wel eens? Ga jij ook een vakantieboek maken?

9 opmerkingen:

 1. Wauw wat een enorme voorraad spulletjes zeg! Leuk om te zien wat je er allemaal voor gebruikt hebt. Wist helemaal niet dat die winkels zulke leuke spulletjes hadden, ga meestal naar de Pipoos, maar dat is dan ook gelijk een stuk duurder. Ook maar eens een bezoekje brengen aan deze winkeltjes dan maar! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb nog veel meer, ik kom om in de knutsel spulletjes haha! Ja klopt Pippoos is wat aan de dure kant. Maar bij de goedkopere winkeltjes kun je soms ook hele leuke dingen halen!

   Verwijderen
 2. Het boek dat jij gemaakt hebt vind ik echt heel mooi en voor jezelf is het waarschijnlijk nog veel waardevoller door alle herinneringen die erin zitten. Ik heb nog best wat spulletjes als stempels, decotape en lintjes liggen en inderdaad het is bij de action allemaal erg goedkoop. Meestal bewaar ik ook veel bonnetjes enzo, maar dan doe ik er vervolgens niets mee en verdwijnen ze. Zo'n boek is echt een goed idee!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ja absoluut, heel leuk om in terug te kijken. Ik zeg doen! Super leuk aandenken aan je vakantie :)

   Verwijderen
 3. Super leuk om zo creatief bezig te zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lang leve de action, wibra en zeeman! ik heb daar ook zoveel spulletjes vandaag voor het knutselen van fotoboeken! doe het nu alleen niet zo veel meer!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Suuuper leuke knutsel spulletjes! Ik hou er echt van om dat soort dingen te zien :)
  Van de wegenkaart kan je ook een envelop maken. Misschien leuk om daar kleine fotootjes in te bewaren?
  (Ik 'ken' Tjitské trouwens. Wist helemaal niet dat jij een blog had, leuk!)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ja dat is ook een leuk idee inderdaad :) Haha ja, nu je het zegt herken ik je inderdaad wel. Wat grappig! Ik blog ook nog niet zo heel lang, sinds Februari ofzo haha.

   Verwijderen
 6. Masking tape en die kartonvellen van de Action zijn super handig! Als je zo'n kaart dubbel vouwt heb je een leuke kaart!

  BeantwoordenVerwijderen