SMILE, IT'S FREE!


Ik fiets vanuit de stad terug naar huis. Voor mij fietst een vrouw, achterop haar fiets zit een kinderzitje waar waarschijnlijk haar dochtertje in zit. Een kleine meisje kijkt achterom. Ze kijkt naar mij en blijft me een tijdje in de ogen staren. Ze kijkt een beetje boos, dus ik glimlach naar haar. Het duurt niet lang of het meisje krijgt zelf ook een glimlach op haar gezicht. We zwaaien en lachen naar elkaar tot dat ik haar niet meer kan zien. En toen besefte ik me eventjes iets..

Een glimlach kan zoveel verschil maken en het kost niks om naar iemand te glimlachen of om iemand even te begroeten. Het werkt ook nog eens aanstekelijk, althans dat ervaar ik zelf vaak. Glimlach maar eens naar iemand die je tegenkomt. Misschien heeft de andere persoon niet zo'n fijne dag en kan jou glimlach het verschil maken. En als diegene wel een fijne dag heeft word die op deze manier nog meer versterkt. Het geeft echt positieve energie! Als we nou allemaal eens wat meer lachen en wat vriendelijker zijn naar andere mensen. Dan word de wereld toch een stukje mooier?

Don't forget to smile today!

4 opmerkingen:

 1. Mooi geschreven! altijd leuk om toch een lach op iemand zijn gezicht te krijgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een glimlach doet heel veel inderdaad! Ik merk zelf dat ik me ook beter voel als mensen naar me lachen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Volledig mee eens. Ik vind het zo leuk als kindjes, of andere mensen, naar mij lachen :)

  Ik glimlachtje eens naar een oude mevrouw die ik tegenkwam toen ik aan het fietsen was. Zij glimlachte terug en toen moesten we allebij lachen. Het moment was in een flits weer voorbij, maar voor mij maakte het mijn dag goed en het deed mij ook beseffen dat een glimlach naar een vreemde ook veel betekend.

  BeantwoordenVerwijderen