DIY POLAROID FOTO'S


De polaroid camera's en foto's vliegen je om de oren in bloggerland. Heel leuk! Maar die fotootjes zijn best duur.. Heb je geen polaroid camera maar wil je toch dat effect bereiken? Lees dan gauw verder!

Je kunt vierkante foto's op papier plakken of ze meteen al op polaroid formaat laten afdrukken. Ik heb zelf gekozen om ze op polaroid formaat af te drukken voor het mooiste resultaat. Als je niet zoveel geld te besteden hebt, maar dit toch wil maken, zou je voor de eerste optie kunnen kiezen en foto's gebruiken die je nog hebt liggen of mooie plaatjes uit tijdschriften kunnen knippen.

In photoshop heb ik kaders gemaakt van 9 x 10,5 cm. De foto's die ik gebruikt heb, heb ik in photoshop 8 x 8 cm uitgesneden. Vervolgens heb ik de vierkante foto's in de kaders geplakt. En deze foto's heb ik afgedrukt bij een drukkerij in het formaat 9x13. Ik heb toen nog 1,5 cm van de onderkant weggesneden met een snijmachine. Je kunt er natuurlijk ook nog iets leuks onder schrijven wat bij de foto past! Als je het op papier hebt geplakt maakt het niet uit hoe je dit doet, maar heb je het op foto papier gedrukt, dan kun je het beste even een dvd marker gebruiken. Je kunt het er natuurlijk ook in photoshop al onder typen. Het is leuk om ze aan de muur te hangen met een touwtje en kleine wasknijpertjes. Ik vind het er super leuk uit zien!Wat vinden jullie ervan?

8 opmerkingen:

 1. Mooi geworden! Het liefst koop ik ook een polaroid camera maar de films zijn inderdaad zo duur! Ik doe het nu op dezelfde manier als jij doet, gewoon zelf het kader er omheen zetten! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik stiekem ook, vind het super leuk dat het er dan meteen uitkomt :)

   Verwijderen
 2. Heel leuk gedaan! Ik heb zelf laatst "polaroid" afdrukken besteld bij Printic, die zijn ook heel fijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar heb ik ook vaker van gehoord inderdaad! Alleen vond ik dat een beetje aan de dure kant.

   Verwijderen
 3. Wat een leuk een goedkoop idee! Zelf heb ik al aardig wat foto's aan wasknijpertjes hangen, maar als ik weer eens nieuwe foto's laat afdrukken vind ik dit erg mooi. Ook heel leuk als cadeautje :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, volgens mij was ik echt maar €2,10 kwijt voor iets van 17 foto's. Kost alleen eventjes tijd om ze in zo'n kader te zetten. Leuk! :D

   Verwijderen