EINDELIJK, DAAR BEN JE!


Het ene strandje is erg druk, dus we kiezen voor een rustig stukje. Ik vraag me af waarom iedereen daar op een kluitje gaat liggen terwijl het een paar meter verderop heerlijk rustig is. Hier is bijna niemand. Vlak bij het water ploffen we onze tassen op het zand en leggen we onze handdoeken neer. De zon brand op mijn huid. Tijd om het water in te gaan na een warme fietstocht. Het water is heerlijk koel en rond mijn voeten zwemmen kleine visjes. Het is helemaal niet diep, dat word het pas verderop. Na een tijdje dobberen in het water loop ik terug naar mijn handdoek. Het zand plakt aan mijn natte voeten. Ik ga op mijn handdoek zitten en kijk om me heen. Strandlakens, vrolijke mensen, zonnebrillen, spelende kinderen, drankjes, muziek, fel gekleurde badkleding, luchtbedjes...


Ik ga liggen op mijn rug en kijk door mijn zonnebril naar de blauwe lucht waar af en toe een wolkje te zien is. Boven mij vliegen meeuwen. Wolken en vogels, twee dingen waar ik eindeloos naar kan kijken. Dus dat doet ik. Om me heen hoor ik het geluid van spelende kinderen en spetterend water. 

Eindelijk, het is zomer!

6 opmerkingen: