DE VAKANTIEBIEB

Via via kwam ik gisteren terecht bij de VakantieBieb. Dit is een app waar je leuke e-books kunt vinden voor jong en oud en sinds dit jaar kun je er ook tijdschriften en reis/taalgidsen lezen. De VakantieBieb is voor iedereen gratis beschikbaar, je hoeft dus niet perse lid te zijn van een Bibliotheek. 
In het menu kun je kiezen tussen verschillende opties, zoals je boekenkast, boeken uitzoeken en tijdschriften uitzoeken. Er is keuze uit verschilende boeken in verschillende genres. Zo zijn er ook kinderboeken. Wanneer je een boek of tijdschrift gedownload hebt, komt die in je Boekenkast te staan. Zoals je ziet heb ik het boek Toen ik je zag van Isa Hoes, de Zoom, de Libelle en de Flair gedownload.


Over dit boek heb ik veel gehoord, dus daar was ik ook wel nieuwsgierig naar! Het is een verhaal over leven met een echtgenoot die leed aan depressiviteit, maar bovenal een portret van twee mensen die zielsveel van elkaar hebben gehouden. Als fotografe ging ik natuurlijk ook het tijdschrift de Zoom downloaden. En hoe leuk is het als je dan foto's en een interview van jezelf tegen komt! Het is al een ouder artikel over filmen met je spiegelreflex, volgens mij uit 2012, maar wel heel leuk dat ze deze nog eens laten zien in de Zomer Gids!

De libelle staat vol met leuke verhalen, net zoals de Flair! Daar staan super veel leuke en zomerse foto's in, picknick tips, tips voor kamperen etc. Ik word er gewoon vrolijk van, zo heerlijk zomers!

Super handig dus, deze VakantieBieb! Zowel voor thuis, op regenachtige dagen binnen en op zomerse dagen lekker buiten. De app is ook te gebruiken in het buitenland. Dus wil je op vakantie lekker een tijdschrift doorlezen of een boek, maar wil je niet al te veel meenemen, dan is dit ideaal! Als je op vakantie graag gebruik wilt maken van de app, dan kun je het beste de boeken en tijdschriften in Nederland alvast downloaden, ze komen dan in je 'boekenkast' te staan die je ook gewoon kan gebruiken als je offline bent. 

Helaas kwam ik er gisteren pas achter dat deze app bestond, want de VakantieBieb loopt momenteel van 1 juli t/m 31 augustus. Na 31 augustus kun je geen boeken meer  downloaden. De boeken worden dan automatisch van je boekenplank verwijderd. Nog een paar dagen dus! Ik heb gisteren dus snel een aantal tijdschriften en een boek gedownload, zodat ik op deze regenachtige dagen nog lekker kan lezen. Voor zover ik begrijp kun je de app de volgende vakantie weer gebruiken, dat is dus in de herfstvakantie!

Kennen jullie de VakantieBieb al?

6 opmerkingen:

 1. Ja, ik had 'm volgens mij rond de kerstvakantie ook gedownload. Ik wil altijd graag meer lezen, maar vooral in de vakanties vind ik het veel makkelijker om het ook daadwerkelijk te doen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa, echt fijn deze app! Jammer dat ik hem niet eerder kende, nu moet ik snel lezen haha.

   Verwijderen
 2. Klinkt als een handige app! Is hij ook gratis dan? In de vakantie lees ik ook een stuk meer, dan heb ik lekker alle tijd. Ik houd echt van boeken lezen, maar in mijn 'dagelijks leven' heb ik het vaak al behoorlijk druk, ook met mijn blog. Nu in de vakantie vind ik het heel erg chill om lekker op de bank te liggen en een fijn boek te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hij is gewoon gratis voor iedereen! Maar je kan hem echt alleen in de vakantie gebruiken. Dus nu nog maar een paar dagen en dan in de herfstvakantie weer. Herkenbaar, haha!

   Verwijderen
 3. Handige app! Die kende ik nog niet. Ik zal hem onthouden voor de volgende vakantie :).

  BeantwoordenVerwijderen