START TO RUN, I DID IT!


Yes! Het zit erop, de 30 lessen van Start to Run met Evy. Vandaag deel ik mijn ervaring over de afgelopen 10 weken, waarin ik 30 keer mijn hardloopschoenen aantrok en luisterde naar de stem van Evy.

Hoe verder ik kwam in de lessen hoe zwaarder ik het vond worden. De ene keer ging het beter dan de andere keer, maar het belangrijkste: ik heb niet opgegeven. De laatste paar lessen rende ik in een andere omgeving, samen met mijn vriendin. Zij ging mee op de fiets en gaf mij in de wandel pauzes een bidon met water en daarna wisselden we, dus ik op de fiets en mijn vriendin hardlopen. Heel fijn, want  als ik alleen loop heb ik nooit water bij me. Het motiveert ook om af en toe eens in een andere omgeving te lopen of een andere route langs te gaan. Ik liep zelfs een aantal keer in de ochtend, terwijl ik normaal eigenlijk altijd in de avond hardloop. Dat blijf ik toch het fijnste vinden.

Les 28 was de eerste les dat ik alles in één stuk zou gaan rennen, zonder wandel pauzes. Een halfuur hardlopen, ongeveer 5 kilometer. De eerste minuten waren zwaar, daarna ging het steeds wat beter. Aan het einde van mijn training had ik het idee dat ik nog 5 minuten of langer moest, tot ik de stem van Evy hoorde die zei dat ik nog maar 2 minuten moest hardlopen. In mezelf riep ik Yes! ik keek met een blij hoofd achterom naar mijn vriendin en stak twee vingers op. Ze stak haar duim op en het laatste stuk ging met gemak. Wauw, dit had ik nooit gedacht! Dit voelde echt als een overwinning! Als ik dit volhield dan kon ik de laatste 2 lessen ook wel aan.


De laatste les, nummer 30, rende ik vandaag. Tussen de buien door, met de zon voor me en een donkere dreigende lucht achter me rende ik mijn laatste kilometers met Evy. En dat was zwaar.. heel zwaar. Maar de regenplassen maakten het nog enigszins een feestje!

Ik heb het gewoon gedaan, 10 weken lang, 3 keer in de week, zo'n 30 minuten per les. Eerst hield ik het amper een minuut vol en nu loop ik 30 minuten aan één stuk door! Ik raad iedereen aan om dit programma eens te proberen en vol te houden, je zult echt versteld staan!

En nu? Ik ga proberen om 2 a 3 keer in de week te blijven hardlopen, 5 kilometer en mijn doel is om steeds wat sneller te zijn. Het zal nu wel wat moeilijker worden zonder de muziek, tips, adviezen en motivatie van Evy, maar hopelijk kan ik zelf een leuke playlist in elkaar zetten voor het hardlopen en blijf ik gemotiveerd. 

Heb jij als eens een les gevolgd van Evy?
Hebben jullie nog muziek tips?

20 opmerkingen:

 1. WHAA! Super Kim. Ik weet nog dat je versteld stond van mijn 16 minuten, maar nu sta ik versteld van jouw verhaal. Top!

  x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaaa haha, dankjewel! Ben jij nog aan het hardlopen? xx

   Verwijderen
 2. Goed bezig!
  Toch wel een slimme oplossing een vriendin op de fiets ernaast.

  Als je eenmaal in de flow zit komt dat wel goed :-)

  Liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ja dat is erg handig en fijn :)

   Verwijderen
 3. Gefeliciteerd! :) Ik ben na les 30 nog een hele tijd blijven rennen met Evy in m'n oor omdat ik dat zo fijn vond.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Anne! Deed je dan gewoon de laatste les steeds opnieuw?

   Verwijderen
 4. Yes! Ik ben zo onwijs trots op je! :D Ik heb nog 6 weken te gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi, dankjewel! Dat kun jij ook, volhouden! :)

   Verwijderen
 5. Oh, en dan gaan we samen de color run doen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja lijkt me echt leuk om dat samen te doen!

   Verwijderen
 6. Goed zeg! Ik ben nog maar bij les 12, maar heb me ingeschreven ook voor Start to Run via de Atletiekunie. Via de website van Rennen met Evy kan je ook lessen downloaden voor 5 tot 10 km. Misschien heb je daar iets aan? http://rennenmetevy.nl/ ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Goedzo! :) Jaa ik wist dat er nog een programma van Evy was, maar voor nu vind ik 5 kilometer ver genoeg. Misschien iets voor later. Bedankt voor de tip in ieder geval!

   Verwijderen
 7. Goed bezig! Fijn dat het gelukt is.
  Toen ik begon met hardlopen was evy er nog niet (of evy was nog niet zo bekend, dat kan ook) dus heb er geen ervaring mee maar hoor inderdaad goede verhalen erover.
  En nu lekker door trainen, denk dat je vanzelf gaat merken dat je meer wil dan 5km, omdat die afstand je steeds makkelijker afgaat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Oh jammer! Ja wie weet haha, ik ben benieuwd :)

   Verwijderen
 8. Wauw, wat goed! Ik ben ook begonnen met hardlopen een paar weken terug (niet met Evy, maar gewoon een stopwatch). Het wordt nu steeds zwaarder merk ik, maar ik ga proberen om door te gaan. Dit heeft me in ieder geval wel gemotiveerd :).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aah dat is leuk om te horen! Volhouden, je kunt het :)

   Verwijderen
 9. Ik ga ook beginnen! mijn angsten nemen toe en ben veel ziek en mijn dokter zei dat ik moest beginnen met sporten en vroeger ging ik altijd hardlopen.. ga ik nu dus ook doen met evy! hopelijk een verbetering van mijn weerstand en gezondheid :) p.s. ben trots op je dat je het hebt gedaan en hebt volgehouden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Super dat je ook gaat beginnen Jody! Ja dat zou wel heel fijn zijn natuurlijk. Ik ben benieuwd! Hou je me op de hoogte? :)

   Dankjewel! :D

   Verwijderen
 10. Wooohoo wat een topprestatie! Goed gedaan! Kan je ook ergens halverwege beginnen met Evy? Dat ik instroom in week 8 ofzo? :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! :) Ja opzich is dat geen probleem lijkt mij als je al conditie e.d. heb opgebouwd. Ben benieuwd! Als je het programma ook gaat volgen, let me know :)

   Verwijderen