BIJZONDERE FOTO AFDRUK


Een tijdje terug kreeg ik een leuk mailtje dat ik een Foto op Aluminium mocht bestellen. Ik had zoiets nog niet eerder gezien, dus ik was erg benieuwd hoe het eind resultaat zou worden! De afdruk bestelde ik via Foto op Aluminium, dit is een onderdeel van Canvas Company

Op de website kon ik kiezen tussen verschillende formaten, ik koos één van de kleinsten, een 20x30. Ook kon ik een keuze maken tussen twee verschillende soorten aluminium, een witte aluminium plaat of een geborstelde versie. De voorbeelden op de site geven goed weer wat het verschil is. Bij een witte ondergrond worden de kleuren van de foto kleurecht afgedrukt en is er geen aluminium structuur zichtbaar. Bij een geborstelde ondergrond is de aluminium structuur wel goed zichtbaar door de foto.


Zoals je ziet koos ik voor een geborstelde ondergrond omdat ik heel benieuwd was hoe dit eruit zou gaan zien en ik vond het zonde om voor een 'gewoon ogende' foto afdruk te gaan. Je ziet de structuur dus goed door de foto heen. Alle delen die op de originele foto wit van kleur zijn, hebben nu een grijze aluminium kleur. Op het eerste gezicht even wennen, omdat de foto hierdoor ietsje donkerder oogt dan het origineel, maar het geeft een mooi effect! Vrij lastig om dit vast te leggen op foto, maar hieronder kun je al zien wat voor een effect het geeft als je de foto in iets ander licht draait.


Het is een vrij dunne plaat van een paar millimeter, wat ik persoonlijk heel mooi vind. Om gewoon ergens neer te zetten, maar ook aan de muur, vind ik het mooier dan een dik frame. Het enigste nadeel is dat de randjes van de aluminium plaat een beetje scherp zijn.

Ik kreeg er ook een ophangsysteem bij, op de website staat handig uitgelegd hoe je deze kunt bevestigen. Het ophangsysteem bestaat uit een aluminiumplaatje, wat dus erg stevig is en twee foam blokjes, zodat de foto recht komt te hangen. Ik heb het ophangsysteem nog niet bevestigd, omdat ik voorlopig nog geen plek heb om hem ergens op te hangen, dus nu kan ik hem gewoon ergens neerzetten.Het effect van het aluminium is op de foto's helaas niet heel goed te zien, maar ik ben zeker tevreden over deze bijzondere foto afdruk! 

Wat vind jij van een foto op aluminium?


12 opmerkingen:

 1. Ziet er mooi uit! De kleuren zijn heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het er heel tof uitzien! Ik had het laatst eens bij iemand gezien en het effect is echt heel leuk, eens iets anders dan anders

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh dit is naise zeg! vind het wel handig dat het niet zo dik is zoals foto op hout of een canvas!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja precies, ik vind dit dunne ook erg mooi! :)

   Verwijderen
 4. Ohw wauw dit heeft wel een apart effect zeg! Heel erg leuk! Ik heb zelf onlangs een foto op hout laten afdrukken en ben ook erg blij met het net-iets-anders-effect wat het geeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik heb hem in het weekend natuurlijk echt kunnen bewonderen, best gaaf geworden! :)

  BeantwoordenVerwijderen