DE GANZENFLUISTERAAR

Iets meer dan drie jaar terug ontmoette ik ze voor het eerst, Trizin & zijn partner Edwin. Twee bijzondere mensen! Ze leven als boeddhist, hebben heel veel liefde voor dieren, je kunt ontzettend met ze lachen en ze hebben een eigen ganzenopvang. Nu, 3 jaar later zocht ik ze weer op!Toen Trizin zeven jaar was redde hij voor het eerst een gans. In september 2007 is hij begonnen met de stichting Akka's Ganzenparadijs met als doel zoveel mogelijk levende wezens die het moeilijk hebben te helpen en als vangnet te dienen voor: verwaarloosde, mishandelde, of met dood bedreigde dieren. 

In 2009 was Trizin, die ook wel ganzenfluisteraar word genoemd, te zien in het programma ‘Joris Showroom’. Nadat een mede student zijn naam aan ons had doorgegeven hebben we deze aflevering van Joris Showroom terug gekeken. We vonden het meteen heel interessant en bijzonder, dus we belden hem op om hem het een en ander te vragen. We mochten hem komen filmen en interviewen. In 2011, toen wij er voor het eerst kwamen, woonde Trizin in Zandpol en had hij zijn ganzenopvang in Erica. Het was ontzettend leuk om dit allemaal te mogen filmen en mee te maken!


Momenteel woont hij al bijna twee jaar in Dalen en heeft hij zijn ganzenopvang bij huis. Hier was ik nog niet eerder geweest, dus ik was heel benieuwd hoe alles er nu uitzag en hoe het met hun ging. We kregen een uitgebreide rondleiding door het huis en het terrein, super leuk om te zien! In de boerderij hebben ze nu ook een ziekenboeg en medische ruimte. Daar doen ze als het nodig is zelf kleine behandelingen, de grote behandelingen laten ze over aan de dierenarts. 


Eenmaal bij het terrein van de ganzen kwam er meteen één naar Trizin toe. Nijlgans Freddy! Hij begroette hem met wijd gespreide vleugels en volgde hem overal op het terrein. Het terrein is erg groot en er zijn meerdere vijvers te vinden. Er lopen zo'n 250 ganzen en ze hebben allemaal een naam, net als alle andere dieren op het terrein!Hanen, kalkoenen, kippen, duiven, honden en poezen hebben ook een thuis in het ganzenparadijs. De hanen, kalkoenen en kippen hebben een apart verblijf waar ze zowel binnen als buiten kunnen lopen. Voor de duiven is er een aparte vliegren en voor de poezen is er ook een onderkomen. Het is een vleugel van de boerderij die als het ware is ingericht als woonkamer, met allerlei banken stoelen, krabpalen en je hoort er klassieke muziek. Hier worden ze rustig van vertelde Trizin mij. Ook kunnen ze gewoon naar buiten omdat er een kattenren is. Er waren wel 50 poezen! De honden hebben allemaal hun eigen plekje om te slapen, eigenlijk is het een soort honden slaapkamer. Hun privé roedel bestaat op dit moment uit 18 honden en de meesten daarvan komen uit Spanje. Als ze daar te lang in het asiel zitten worden ze afgemaakt, dus ze zijn ontzettend dankbaar dat ze het grootste gedeelte hebben kunnen redden. Het zijn ontzettend grote honden, maar heel erg lief. De honden lopen zonder problemen rond tussen de ganzen. Maria is de leider van de groep, die zie je op de foto hieronder.


Het was heel leuk om na drie jaar weer terug te komen en hun nieuwe terrein te bekijken. Ook was het weer ontzettend gezellig! We kregen een rondleiding, spraken over van alles, ze namen ons mee naar de wok, we zongen mee met de muziek van Marco Borsato (wauw, wat kan Trizin goed zingen en wat een volume) en we hebben weer veel gelachen! Trizin & Edwin, bedankt voor alles en tot gauw!


Meer weten over Akka's Ganzenparadijs? Bezoek dan stichtingakkasganzenparadijs.vpweb.nl

4 opmerkingen:

 1. Wauwh ik wist niet dat dit bestond! wat mooi dat ze zoiets doen! en wat een prachtig terrein hebben ze zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja super he? Het terrein is echt mega! Op de foto zie je nog maar een klein stukje haha.

   Verwijderen
 2. Ik wist niet dat dit in Nederland bestond. Echt heel tof!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, super lieve mensen met een hart van goud!

   Verwijderen