DIY DENNENAPPEL KETTING


Ik ben gek op sieraden en hoe leuk is het als je ze zelf kunt maken. Deze dennenappel ketting is heel makkelijk om te maken en het past perfect bij de herfst! 


Dit heb je nodig
 • Een mooie dennenappel
 • Een oogje
 • Een ketting
 • Eventueel een leuk kleurtje verf of nagellak
Wat voor een dennenappel je wilt gebruiken kun je het beste zelf bekijken. Ik heb gekozen voor een dennenappel die niet al te groot is en die er nog goed uit ziet. Maak hem een beetje schoon, zodat eventuele beestjes eruit zijn en het zand er van af is. Je kunt er ook voor kiezen om de dennenappel te verven in bijvoorbeeld een gouden of zilveren kleur. Ik heb ervoor gekozen om hem goud te kleuren. Helaas had geen verf, dus ik heb gouden nagellak gebruikt, dat werkt ook prima.


Voor het oogje en de ketting heb ik voor een gouden kleur gekozen, dit vind ik er het mooiste bij passen. Op de plek waar de dennenappel aan de boom heeft gehangen kun je het korte takje (als die er nog aan zit) verwijderen en op die plek kun je er een oogje in draaien. Daar zit die het stevigst en als het goed is in het midden. 


Als laatste rijg je een ketting door het oogje en je ketting is klaar. Leuk als accessoire bij je herfst outfit en super makkelijk om te maken! 

Wat vind jij van deze ketting?

13 opmerkingen:

 1. Ahh, heel tof! Dit wil ik ook gaan proberen! :))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zou het leuk vinden om je resultaat te zien als je hem ook gemaakt hebt! :D

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Leuk! Ik zou het leuk vinden om het resultaat te zien :D

   Verwijderen
 3. Super schattig!! Wat een creatief idee. Heel leuk <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke DIY! :) Hij is erg tof geworden! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. O wow, dit is tof zeg! Wat origineel en door het goud ook feestelijk. Ik ga snel op zoek naar een dennenappel, de gouden nagellak vind ik vast wel op mijn zusje haar kamer :)

  BeantwoordenVerwijderen