PEPERNOOT CHOCOLADE ROTSJES


Pepernoten, ze liggen al weer een hele tijd in de winkel en Sinterklaas komt nu langzamerhand in zicht. Daarom leek het me leuk om hier wat mee te doen en aangezien ik ook gek ben op chocola werden dit chocolade rotsjes met pepernoten! Nouja eigenlijk gebruikte ik in plaats van pepernoten wat anders..


Wat heb je nodig?
- Pepernoten of schudde buikjes
- Chocolade om te smelten, ik gebruikte melk chocolade en witte chocola


Het is eigenlijk heel simpel. Ik gebruikte als eerste de melk chocolade. Deze brak ik in stukjes en warmde ik even op in de magnetron zodat het smolt en een glad mengsel werd. Dit strijk je vervolgens uit over een plaat of bord (bak papier gebruiken is het handigste, dit had ik helaas niet in huis). Vervolgens druk je de pepernoten of schuddebuikjes in de chocola.


Hierna heb ik de witte chocolade opgewarmd en hiermee het geheel versierd. Hierdoor blijven de pepernoten of schudde buikjes ook goed op zijn plek en het ziet er feestelijk uit! Vervolgens zet je de chocolade in de koelkast en wanneer het hard is kun je het in stukjes snijden of breken. Smullen maar!


Heb jij dit al eens gemaakt?

11 opmerkingen: