KOEKJES BAKKEN

Voor Sinterklaas kreeg ik onder andere bakvormpjes want sinds wij thuis een oven hebben, vind ik bakker erg leuk om te doen! Ik heb ze de dag erna meteen gebruikt en het leek me leuk om ze aan jullie te laten zien.


Wat heb je nodig?


- 500 gram bloem
- 250 gram boter
- 1 zakje vanille suiker
- 1 zakje bakpoeder
- 150 gram poedersuiker
- 2 eieren
- een beetje jam
- bakvormpjes

Het is eigenlijk heel simpel. Je mengt de bloem, boter, vanille suiker, bakpoeder, poedersuiker en eieren samen in een kom. Dit kneed je net zo lang tot het een geheel is en je mooi deeg hebt. Hierna rol je het deeg uit en steek je leuke vormpjes uit het deeg. Deze leg je vervolgens op een bakplaat met een bakpapiertje eronder. Een paar minuten in de oven op 180 graden en klaar zijn je koekjes!

Met Koningsdag maakte ik voor het eerst jam koekjes, deze maakte ik nu ook van het overgebleven deeg. Hierbij stak ik ook eerst de vormpjes uit het deeg, even in de oven, daarna meteen één koekje bedekken met jam en een ander koekje erboven op drukken. Omdat ze nog warm zijn blijven ze straks beter op elkaar zitten. Zorg ervoor dat je er niet teveel jam op doet, want dan komt het er aan de zijkanten weer uit. Het leukste is om er een koekje bovenop te drukken waar een gat in zit, zodat je de jam ook nog ziet. Om het af te maken kun je de koekjes een beetje bestrooien met poedersuiker.


Ik vind ze beide erg lekker en de rest hier thuis ook! Die met jam en poedersuiker vind ik persoonlijk het lekkerst. Dit is ook heel leuk om cadeau te doen aan iemand of om iemand mee te verassen. Zo heb ik mijn Oma blij gemaakt met een paar van deze zelfgebakken koekjes in een leuk trommeltje!

Bak jij wel eens koekjes?

10 opmerkingen:

 1. Ze zien er goed uit! Ik bak nooit koekjes eigenlijk..al vind ik bakken wel leuk. Cupcakes maken is ook zo leuk

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Oh dat is ook leuk inderdaad :)

   Verwijderen
 2. Hele leuke koekjes! Die jamkoekjes moet ik nog eens proberen, ze zien er zo feestelijk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zelf gebakken koekjes zijn altijd lekker, hoe simpel het recept ook is. Leuke vormpjes heb je!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. oooh hoe krijg je die tekst op de eerste koekjes! echt super cute!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had voor Sinterklaas hele leuke vormpjes gekregen, die kun je bij de Action kopen voor een euro ofzo! :)

   Verwijderen