LIJSTJE VOOR 2015

Aan het begin van het jaar stellen de meesten voor zich zelf een aantal doelen of goede voornemens. En ik ben daar één van. Een nieuw jaar met nieuwe kansen! Er zullen nog wel meer punten bij komen, maar voor nu is dit mijn lijstje. Je kunt hem boven aan in het menu ook terug vinden. • Boek maken 365 Grateful project
Dit is één van de dingen die ik al eerste wil gaan doen dit jaar. Zoals jullie waarschijnlijk weten heb ik gisteren de aller laatste foto gemaakt voor dit project en het lijkt me super om hier een boek van te maken om later nog eens met een lach op terug te kijken. Ik ben de afgelopen al bezig geweest met de opmaak van het boek. De laatste foto's moet ik er nog in plaatsen en dan kan ik hem gaan bestellen!

 • Op vakantie gaan
Afgelopen jaar ben ik niet op vakantie geweest op één nachtje weg in Nederland na en dit is toch wel iets wat ik dit jaar heel graag zou willen. Even er tussen uit! Het allerliefst naar een warm land of een plaats waar ik nog niet eerder ben geweest, want ik vind het super leuk om nieuwe dingen te ontdekken.

 • Meer video's maken
Foto's maken is iets wat ik ontzettend graag doe, maar video's maken vind ik misschien nog wel leuker! En eigenlijk doe ik dat te weinig. Dit jaar wil ik mooie concepten uit werken die ik altijd al heb willen doen. Ook wil ik meer video's gaan maken voor mijn blog. Hoe of wat weet ik nog niet precies, maar in ieder geval sfeer video's.


 • Zelfportretten maken
Laatst ontdekte ik een fotografe, Elizabeth Gadd. In 2010 begon zij aan een 365 Project waarin ze iedere dag een zelfportret maakte van haarzelf en de natuur. Dit is dan ook haar specialiteit, landschappen met mensen erin fotograferen. Prachtige foto's! Het afgelopen jaar heb ik bijna geen zelfportretten gemaakt, maar wil dit zeker meer gaan doen in combinatie met de natuur.

 • Control freak loslaten
Ik schreef er al eens eerder over, dat ik wel een beetje een control freak ben, graag de touwtjes in handen hou en wil dat alles gaat zoals ik in gedachten had of gepland had. Dit wil ik graag gaan loslaten. Ik wil dingen meer laten gebeuren, wat losser worden.

 • Nieuw project
Nu mijn 365 Grateful Project erop zit word het tijd voor een nieuw project! Ik ga er nog niet teveel over verklappen, maar het zal in ieder geval in de vorm van video zijn.

 • Een nieuwe layout voor mijn fotografie website
Mijn website werkt niet helemaal zoals die zou moeten en dit komt waarschijnlijk door mijn layout. Daarom wil ik graag bezig met een nieuwe en goed werkende layout.

 • Sterren hemel fotograferen
Dit wil ik al zo lang doen, dus dat moet er nu echt eens van komen! Ik ben dol op de lucht, op wolken, op alle prachtige kleuren die we soms te zien krijgen in de lucht en ook een heldere lucht met duizenden sterren vind ik prachtig. Daar kan ik heel lang naar kijken!

 • Rijangst overwinnen
Ik heb nu iets langer dan een jaar mijn rijbewijs, maar nog helemaal niet vaak gereden. Zeker niet alleen. Lees dit artikel maar eens, waarin ik vertel over mijn rij angst. Dit is echt iets wat ik graag wil overwinnen, maar ik vind het heel moeilijk om daadwerkelijk in de auto te stappen en te gaan. 

 • Afvallen
Waarschijnlijk bij veel mensen één van de punten die dit jaar op hun lijstje staat. Ik heb hem onderaan de lijst gezet omdat het iets is wat ik graag zou willen, maar ik me er niet meer te druk om wil maken. Net zoals sporten en gezond eten/drinken. Genieten is ook belangrijk!

Wat zijn jouw doelen voor dit jaar?

16 opmerkingen:

 1. De sterrenhemel fotograferen, dat is een heel mooi doel. Weet je al hoe je dit gaat aanpakken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje! Nee nog niet, ik fotografeer eigenlijk nooit in het donker.. dus dat moet ik nog even uitzoeken, haha :) Wat zijn jouw doelen?

   Verwijderen
 2. Ik ben echt super benieuwd naar je nieuwe project! :) Xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, je kunt er binnenkort meer over lezen! :)

   Verwijderen
 3. Mooi lijstje met doelen heb je! ben benieuwd naar je nieuwe project! en tof dat je een boek gaat maken van je 365 project!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super Leuk Kim!
  Ik ben heel erg benieuwd!
  Liefs xxxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtig lijstje met voornemens heb je gemaakt! Ik wens je veel succes met het verwezenlijken hiervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie doelen allemaal meid! Het gaat je vast lukken :D

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Aardig lijstje. Ik ben benieuwd hoe je boek van je project wordt, is best nog een klus om daar een leuk en goed boek van te maken denk ik?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje! Ja dat was zeker een hele klus en er was ook maar 1 manier mogelijk eigenlijk, door de hoeveelheid foto's. Ik heb het boek vandaag binnen gekregen, vanavond of morgen komt er een post over online! :)

   Verwijderen