NIKS IS GOED GENOEG..

Mijn hoofd is leeg, maar tegelijkertijd ook vol. Weg inspiratie, maar ook vol met ideeën die ik zou willen uitwerken. Ideeën die er in mijn hoofd altijd veel mooier en leuker uit zien dan wanneer ik ze daadwerkelijk uit gevoerd heb. En dat stelt me teleur.. 

Af en toe heb je van die periode's dat niks goed genoeg is.. dat je vind dat je eigen werk niks voorstelt en je het liefst je camera ver weg stopt. Dat je bang bent dat je een bepaald niveau nooit bereiken zal en dat je op een gegeven moment geen voldoening meer uit je werk haalt omdat je blijft hangen op hetzelfde punt. En zo'n periode heb ik nu. Niet alleen vandaag, vorige week of vorige maand, maar al een tijdje. Mijn zin en doel voor het fotograferen en filmen is voor het eerst in 3 jaar langer dan 'even' weg.


Het zal momenteel ook wel een beetje met het weer te maken hebben. De natuur is, vind ik persoonlijk, nu het minste mooi. Kale bomen, grauwe luchten, het is vroeg donker en het is koud. Niet echt ideaal voor foto's en volgens mij zijn er meer mensen het met mij eens, want boekingen voor fotoshoots dalen in deze periode ook naar beneden. Het weer weerhoud me er nu ook van om buiten te zijn en er met mijn camera op uit te gaan. Terwijl als je verder kijkt, dit seizoen natuurlijk ook zo zijn charmes heeft. 

Ik wil andere mensen inspireren, iets bijzonders doen, mijn passie terug vinden, maar ik weet niet meer waar ik beginnen moet..

18 opmerkingen:

 1. Misschien gewoon met een model erop uit, een fijne dag, mooie locaties, lekker je ding doen...
  Ik bied me aan HAHA :P

  Nee, even serieus: geloof in jezelf, in je eigen werk en in je eigen kunnen. Ga erop uit, fotografeer alles wat los en vast zit en vind je passie weer terug :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, lief. Ik hoop echt dat het gauw weer terug komt en wij moeten zeker een keer met elkaar op pad Iris! :)

   Verwijderen
 2. Doe even rustig aan, neem de tijd en probeer die 'druk' los te laten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zodra je niet meer het gevoel het dat je per se "moet" en dat gevoel loslaat komen bij mij altijd de écht leuke ideeën tevoorschijn. Geef het wat tijd. We zijn tenslotte allemaal maar gewoon mensen! En die hebben soms gewoon even geen zin. Zo zijn we.
  Je bent een goeie blogger/fotograaf en ik blijf gewoon net zo lang wachten tot je weer leuke ideeën/blogs hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Qua fotografie en film heb ik dat al een tijdje losgelaten en toch komt het maar niet.. Dat is zo. Aah dankjewel, dat vind ik heel fijn om te horen! :)

   Verwijderen
 4. Iedereen heeft wel eens van die momenten. Ik hoop dat je snel weer je passie terug hervindt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben nieuw op je blog en begrijp je helemaal wat betreft het weer en dat dat totaal niet motiverend werkt. Zeker de afgelopen dagen niet. Ik heb een beetje door je artikelen gescrolld en vind je foto's in ieder geval super mooi. Mooie heldere dagen komen vast snel weer en ik hoop dat je dan je passie terug kunt vinden :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Dewi, leuk om te horen! Ik hoop het ook :)

   Verwijderen
 6. Moeilijk he. Ik herken het, mijn inspiratie is ook op. Door het weer, alles wat tegen zit en een hoofd die vol met andere dingen zit. Maar het komt goed, uiteindelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bluh.. niks aan he? Ja, daar ga ik wel vanuit! :)

   Verwijderen
 7. Soms heb je gewoon even tijd nodig om inspiratie terug te vinden, daar is niets mis mee :). Ik hou ook van natuur fotograferen, maar dat laat ik nu maar even voor gezien ook :P.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hopelijk vind ik het gauw weer! Ja brrr, niet echt weer voor he?

   Verwijderen
 8. Ik herken het dat iets er in mijn hoofd er mooier uitziet en dan het uiteindelijke resultaat, dan kan ik daarvan balen. Aan de andere kant gaat het voor mij niet alleen om de resultaten van mijn foto's, maar ook om het lekker buiten zijn, mooie kleine details opmerken en vastleggen, kijken naar hoe het licht schijnt. En dat is in de winter lastiger dan op een fijne zomerse dag. Misschien juist als je er minder druk mee bezig bent, je passie vanzelf weer terug komt. Of wie weet ontdek je een hele nieuwe passie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jammer is dat he.. als het dan niet zo word als je in je hoofd had. Soms is het ook niet erg natuurlijk. Dat is ook belangrijk :) Ik hoop het! Dankjewel voor je reactie Senna :)

   Verwijderen
 9. Zoo herkenbaar die blocks! alles lijkt leuk en geweldig tot dat je het uitvoert! ben het totaal met je eens! heb er momenteel ook last van! Gelukkig heb ik een schoolproject om te experimenteren!

  Ennnn! jij maakt altijd vet naise werk, dus ik wed dat je nog beter terugkomt =D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo vervelend.. hopelijk kun jij je lekker uitleven met je school project! :) Aah dankjewel, dat vind ik lief van je!

   Verwijderen