DON'T FORGET TO SMILE


Als je uit gaat van het goede in ieder mens, dan zul je ontdekken dat de mensen om je heen best oké zijn. Het belangrijkste punt is denk ik wel oogcontact en glimlachen.

Glimlach naar iemand zodra je met hem of haar oogcontact hebt. Je zult zien dat de meeste mensen vriendelijk terug lachen! Maak je niet druk over de uitstraling van je lach, want een lach maakt je altijd mooier. Lachen op je werk of tijdens andere zakelijke activiteiten maakt je niet onprofessioneel. Het maakt je juist menselijk en meer benaderbaar. Word je geconfronteerd met een persoon of situatie waar je dubbele gevoelens bij hebt en twijfel je tussen niks doen of glimlachen? Kies dan voor glimlachen. Probeer één positief puntje in deze persoon of situatie te vinden en gebruik dat voor je lach. Je ogen spelen ook een belangrijke rol wanneer je lacht, want wanneer je oprecht lacht lichten je ogen op en twinkelen ze. Lachen maakt niet alleen jezelf blij, maar ook anderen. Het werkt juist aanstekelijk!

Dus maak oogcontact, glimlach naar mensen en begroet ze. Begin een gesprek door een vraag te stellen, zo toon je interesse in een ander. Wees nieuwsgierig naar de ander. Probeer niet teveel bezig te zijn met wat de ander van je denkt. Als mensen jouw vriendelijkheid niet waarderen is dat hun probleem en niet de jouwe. 

Jouw glimlach kan iemand zijn dag goedmaken, jouw hulp op het juiste moment kan iemand zijn vertrouwen terug brengen en jouw aandacht kan de dag van iemand die eenzaam is verlichten. Don't forget to smile today!

Lach jij vaak naar onbekenden?

10 opmerkingen:

 1. Ja, ik lach best vaak naar onbekenden. Ik vind het zelf gewoon leuk, omdat ik er blij van wordt en ik hoop dat andere dan ook een beetje blij worden. Ik vind het zelf ook altijd heel leuk als mensen naar mij lachen of eveen een praatje maken. Het geeft mij gewoon een goed gevoel om te lachen dus daarom doe ik het ( misschien iets te ) vaak.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. jaa ik glimlach ook snel naar iemand! vooral als ik aan het werk ben

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een glimlach doet veel inderdaad :) En wat een leuke foto!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie post en je foto is echt wauw er zit gewoon een lieveheersbeestje op je wenkbrauw:D
  Een glimlach is altijd fijn om te zien.

  Liefs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een super leuke invulling van deze opdracht. Ik lach heel vaak naar onbekende, maar ook naar bekenden. Oogcontact en een glimlach zegt al heel veel vind ik zelf. En oh wat een super leuke foto<3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een super leuk berichtje! Word er helemaal blij van! Wat een lieve foto! :)
  Heel veel liefs Iep

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik lach heel regelmatig naar onbekenden. En zelf voel ik me dan ook net een stukje vrolijker hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je hebt mij een glimlach bezorgd met je onwijs lieve kaartje! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je hebt mij een glimlach bezorgd met je onwijs lieve kaartje! <3

  BeantwoordenVerwijderen