RAK WEEK OVERZICHT


Afgelopen week was het International Random Acts of Kindness Week en heb ik elke dag iets voor een ander gedaan. Hoewel ik elke keer bezig was met iets 'goeds' te doen, voelde het soms toch alsof ik iets deed wat niet mocht. Eigenlijk best wel raar, want wat is er mis met een beetje meer vriendelijkheid? Vriendelijk zijn of iets vriendelijks doen, maakt niet alleen een ander blij, maar ook jezelf! Het geeft een goed gevoel om iets te doen voor een ander, zeker als diegene de waardering ervan laat blijken. Hieronder vind je een overzichtje van de dingen die ik deze week heb gedaan.

Op verschillende plaatsen heb ik gekleurde notitie blaadjes achter gelaten met positieve berichtjes. Bijvoorbeeld in de trein, bus, op bankjes, op spiegels in pashokjes en op andere plekken waar veel mensen komen. Op elk notitie blaadje heb ik een andere tekst geschreven, om iemand te inspireren, blij te maken of om iemand een extra zetje te geven.


Als we ergens 5 of 10 cent zien liggen vinden we dat niet meer zo bijzonder of speciaal. Dan staan we niet te springen om het op te rapen en laten we het nog eerder liggen. Het is immers maar een paar cent. Maar vroeger, toen we klein waren.. toen waren we hartstikke blij als we ergens geld hadden gevonden! Voor ons is het maar een paar cent, maar voor kinderen lijkt het best veel. Daarom heb ik vandaag op verschillende plekken waar veel kinderen komen, zoals bij speeltuintjes en scholen geld 'verstopt' zodat hun het kunnen vinden.


Woensdag 11 Februari
In de flow Mindfulness, waar ik al eerder over schreef, zaten tien super leuke kaartjes! Aan de ene kant haast zonde om te gebruiken, maar ook zonde om niet te gebruiken. Dus ik besloot om er wat mee te gaan doen. Op deze kaartjes heb ik een mooie boodschap geschreven. Daarna heb ik ze in kleine envelopjes gedaan en vast geplakt op verschillende plaatsen!


Donderdag 12 Februari 
Het leven is helaas niet altijd alleen maar zonneschijn af en toe wat regen hoort er ook wel eens bij. En dat is helemaal niet erg. Zo lang je maar onthoud dat er na die regen ook weer zon komt! Om mensen deze boodschap mee te geven heb ik zakjes gevuld met bloemen zaadjes. Ik heb de zakjes achter gelaten in fietsmandjes, op een kinderzitje, op een bankje en ik heb er ééntje gegeven aan een buitenlandse mevrouw die tijdschriften aan het verkopen was. Ze bedankte me en met een big smile liep ik verder. Heerlijk om mensen blij te maken!   


Vrijdag 13 Februari
Ik verstopte een aantal boekenleggers in verschillende boeken in de bibliotheek. Daarop schreef ik de tekst ' Beoordeel mensen, net zoals boeken, niet alleen door te kijken naar de buitenkant. Maar kijk iets verder, naar de binnenkant. Veel lees plezier! ' Het is jammer dat we van nature mensen beoordelen op hun uiterlijk. Dat we mensen beoordelen zonder dat we diegene echt kennen. Onthoud dat iedereen zo zijn of haar dingen heeft meegemaakt waardoor ze degene zijn die ze nu zijn. 'Don't judge a book by it's cover'


Gisteren was het Valentijnsdag! Dus daarom stond deze Act of Kindness ook in het teken van Valentijn. Ik heb kleine kaartjes gemaakt en deze in envelopjes gedaan. Op de kaartjes staat de tekst 'Ik wens je een hele fijne valentijnsdag toe! Laat de belangrijke mensen in jouw leven weten dat je ze lief hebt. Niet alleen vandaag.. maar altijd

Zondag 15 Februari
En vandaag deel ik deze post met jullie in de hoop dat we met zijn allen wat meer vriendelijkheid verspreiden in de wereld!

Heb jij deze week een Random Act Of Kindness gedaan of gezien?

9 opmerkingen:

 1. Wat ontzettend leuk dat je dit hebt gedaan! Zegt echt wat over je persoonlijkheid, volgens mij is die dan namelijk erg mooi :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Sabrina, dat is wel een heel leuk compliment! :)

   Verwijderen
 2. Super!! ik denk dat ik dit gewoon afentoe in het jaar ga doen! :) niet persee een vaste week, vooral in de zomer is het leuk met meer toeristen enzo! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja lijkt me ook heerlijk om te doen met fijn weer!

   Verwijderen
 3. Je bent echt goed bezig geweest zeg! Super leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een heel leuk initiatief! Ga je vaker zulke dingen posten? Ik vind het heel leuk om te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Eline! Ja, dat ga ik zeker doen :)

   Verwijderen
 5. Echt enorm leuk en inspirerend deze post! Het geld achterlaten bij speeltuintjes e.d. vind ik ook zo lief. Ik was vroeger inderdaad enorm blij als ik 5 cent had gevonden, dus zie de glimlach van die kinderen al helemaal voor me. De tekstjes in de boeken vind ik ook heel mooi. Supertof dat je dit gedaan hebt. :) Liefs, Rowan

  BeantwoordenVerwijderen