NYIREHYHAZA

Ik ben weer terug van weg geweest en niet alleen van mijn vakantie, maar ik ben ook van plan om het bloggen weer op te pakken. Het afgelopen halfjaar is het hier door bepaalde omstandigheden heel rustig geweest, maar daar wil ik graag weer verandering in brengen.


Eind Augustus was het dan eindelijk zover, ik had vakantie! Al waren het maar drie weekjes die zo voorbij zijn gevlogen, het was heerlijk om even niks te moeten en gewoon te relaxen. Iets langer dan 1,5 week verbleef ik in Nyíregyháza, een stad in het Noord-Oosten van Hongarije. Wat ik daar zowel heb gedaan? De stad verkent, geshopt, heel veel ijsjes gegeten, uiteten geweest, gezwommen, naar de top van een berg geweest, een dagje de toerist uitgehangen in Budapest (apart artikel hierover volgt nog), naar de dierentuin geweest en ik heb zelfs gesport!


Absoluut niet het goedkoopste ijs zaakje, maar zeker de leukste die ik daar heb gezien, Yummy! En dat was het, een heerlijk ijsje die je zelf zo kon maken zoals jij hem wou. Je kon zelf kiezen of je het in een bakje of een hoorntje wou, verschillende soorten ijs kiezen en heerlijke toppings. We zijn ook een dag naar Sátoraljaújhely geweest. Het was een spannende rit naar de top van de berg, want het was een smal weggetje, eigenlijk maar bestemd voor één auto. Gelukkig hadden we geen tegenliggers! Vanaf de top van de berg zijn we met een kabelbaan naar beneden gegaan, wat een mooi uitzicht. Toen we beneden waren zijn we in een bobbaan gegaan. We werden eerst in de bob weer de berg op gebracht en daarna een lange baan van meer dan 2km naar benden, super leuk en dat ging behoorlijk hard!


Het was elke dag rond de 38 graden, dus zwemmen was zeker een must! Twee dagen zijn we naar Aquarius geweest. Een park met verschillende baden, zowel binnen als buiten. Ook waren er meerdere thermaal baden en een poolbar waar we vaak hebben gezeten, erg gezellig. Bij het grootste bad werd er ook muziek gedraaid, prima in orde dus. Echt een vakantie gevoel!


Eigenlijk was het veel te warm om naar de dierentuin te gaan, maar die wouden we toch graag zien: Sóstó Zoo. Een dierenpark van 35 hectare waar je kennis kunt maken met meerdere continenten om te zien hoe dieren in verschillende delen van de wereld leven. We hebben hier een leuke zeeleeuwen show gezien en een stukje van een papegaaien show. Sommige dieren liepen ook los, zoals de ringstaart maki's en grote schildpadden, waarvan ik deze leuke foto kon maken.


Waar ben jij heen geweest dit jaar?

2 opmerkingen:

  1. Ik ga ook naar Hongarije in april. Superleuk dat jij hier nu net een blogje over schrijft. Wat een mooi land zeg. Ik kan niet wachten om er heen te gaan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel :) Leuk, heel veel plezier alvast!

      Verwijderen