DAG TWEE IN PARIJS


Na een heerlijke nachtrust en een lekker ontbijtje gingen we meteen weer onderweg naar de Metro want we hadden voor vandaag heel wat dingen op de planning die we graag wouden bezichtigen. Als eerste kwamen we aan bij de Notre dame. Wat een mega bouwwerk met ontzettend veel details zowel van buiten als van binnen.






Toen we de Notre Dame uit waren gingen we lunchen bij een restaurantje wat er naast zat. Ik koos voor een baguette met ham en mijn zus koos voor een croissant en een chocolade broodje. Langs de andere kant van de Notre Dame liepen we verder, langs de Seine. Er waren verschillende plekjes waar je leuk kon zitten. Verderop kwamen we tot mijn verbazing de slotjesbrug tegen, ik dacht dat er in het nieuws was geweest dat ze alle slotjes weg zouden halen, maar bijna alles hing er nog!











Één van de mooiste dingen die ik in Parijs heb gezien was die hierboven. De Saint Chapelle, prachtig! Aan het einde van de middag gingen we naar de Montparnasse, bovenop dit gebouw heb je een prachtig uitzicht over Parijs van 360 graden. Gelukkig was het niet meer heel bewolkt dus konden we ver kijken.





Na alle bezichtigingen gingen we eten bij een vegetarisch restaurantje en in de avond maakten we een licht tour met een open bus. Het was wel koud, maar erg mooi om te zien. Vooral de eiffeltoren met alle lampjes aan! Via een oortelefoontje kregen we informatie over alles waar we langs reden, dat was erg handig. Zeker een aanrader!








Na de bustour gingen we terug naar ons hotel, meteen ons bedje in. Het was een lange dag, maar we hadden veel mooie dingen gezien!

5 opmerkingen:

  1. Wat een heerlijke foto's! Ziet er heel tof uit! Ik wil ook graag nog een keertje naar Parijs!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi hoor!! :) Wil zelf ook graag een keer naar Parijs jammer dat het altijd zo enorm druk is!!

    BeantwoordenVerwijderen