HELLO PARIS


Ik ging voor het eerst naar Parijs! Een weekendje weg, samen met mijn zus. We vertrokken s'nachts, zodat we in de ochtend zouden aankomen en direct op pad konden gaan. Over de heenweg deden we ongeveer 7 uur met de auto. Een lang stuk, maar dat hadden we eigenlijk niet echt door want het was erg gezellig!


Ons hotel lag in een rustige wijk aan de rand van Parijs. We verbleven in Hotel Ibis Styles, een prima hotel met elke ochtend een goed ontbijt waar we keuze hadden uit verschillende broodjes, sapjes, fruit, ei etc. Het hotel was helemaal in de stijl van film, dus dat vond ik als videografe erg tof! Om de hoek hadden we meerdere bakkers, een winkelstraatje en de metro, dus dat was ideaal. Vanaf ons hotel was het ongeveer 20 minuutjes met de metro naar de Eiffeltoren.
Als eerste bezochten we de Champs-Élysées. Het was een aardig eind lopen want deze laan is 1910 meter lang en het is ook de breedste laan van Parijs. Mede door de bioscopencafés en luxe winkels is het een van de bekendste straten ter wereld waar veel rijke en bekende mensen komen. Aan het einde van deze laan staat de Arc de Triomphe, een van de bekendste bouwwerken in Parijs. 
Het bouwwerk staat op een van de drukste verkeerspleinen van Parijs, aan het westelijke eind van de Champs-Élysées, waar twaalf straten samenkomen. De triomfboog is ongeveer 50 meter hoog en is de op twee na grootste in de wereld.Nadat we de Champs-Élysées waren afgelopen pakten we de metro om naar de Eiffeltoren te gaan, natuurlijk een van de bekendste en meest bezochte bezienswaardigheden in Frankrijk. Toen we daar aankwamen werd het weer helaas wat minder en begon het te regenen. Het ging steeds harder, dus we besloten om als echte toeristen onze blauwe poncho's aan te trekken en opzoek te gaan naar een leuk restaurantje om wat te gaan eten. Nadat we onze buiken hadden vol gegeten gingen we terug naar ons hotel, ploften op ons bed en gingen vrijwel meteen slapen. Een beetje vroeg, maar wij hadden er al een hele dag op zitten omdat we om 2 uur s'nachts waren vertrokken. Op naar dag twee!

Ben jij al eens in Parijs geweest?

2 opmerkingen:

  1. Ik krijg hier zo'n heimwee van :( Parijs is werkelijk een geweldige stad.

    BeantwoordenVerwijderen