LAATSTE DAG IN PARIJS


De laatste dag in Parijs hadden we prachtig weer! We konden heerlijk zonder jas buiten lopen. Als eerste gingen we naar het Pantheon. De architect Jacques Germain Soufflot bouwde het monument oorspronkelijk als een kerk maar het is nu meer bekend als begraafplaats van beroemde Fransen.
Toen we weer buiten waren hebben we even gezeten om wat te eten en een beetje bij te komen. Hieronder zie je het uitzicht wat we toen hadden, vanaf het Pantheon. Leuk, met de Eiffeltoren op de achtergrond!Na onze bezichtiging aan het Pantheon gingen we richting Montmartre. Het was daar behoorlijk heuvelachtig, mooi maar ook zwaar als je al een paar dagen veel hebt gelopen. Daarom kozen we ervoor om met een soort liftje naar boven te gaan, die zie je hieronder aan de rechterkant op de foto. Bovenop de top staat de Sacré-Cœur, vanaf hier heb je ook een mooi uitzicht over Parijs.
Ik heb een heel leuk en gezellig weekend gehad met mijn zus. We hebben nog lang niet alles gezien, maar wel veel in een korte tijd. Ik vind Parijs een erg mooie stad en wil zeker nog een keer terug!

Wat is jouw ervaring met Parijs?

2 opmerkingen: