REMOVED


Tegenwoordig is het internet niet meer uit ons leven te denken, we kunnen eigenlijk niet meer zonder.

Fotograaf Eric Pickersvil maakte er een fotoserie over genaamd Removed. Hij benadrukt hoe erg we gewend zijn aan onze mobieltjes, tablets etc. Hij heeft mensen gevraagd om te poseren in verschillende situaties. Naderhand heeft hij met photoshop de gadgets verwijderd. Eric is bedroefd door het feit dat we echte interactie inruilen voor technologie en dat heeft hij in deze fotoserie mooi weten neer te zetten.

Vroeger legden de mensen de belangrijkste momenten van hun leven vast, voor in het foto album of om in te lijsten, zodat je er later nog eens naar terug kon kijken. Nu is elk moment bijzonder en is alles en iedereen in ons leven belangrijk. Al die miljoenen foto's en filmpjes. De avonturen van onszelf. Wie ergens is laat weten dat ie bestaat. Ieder feestje, ieder huisdier, iedere vakantie bestemming word vastgelegd en op facebook gezet. Je leven in de etalage. Die verslaving en aandacht via internet, laat die nog wel ruimte voor het gewone leven? 17 miljoen mensen in Nederland en we zijn allemaal met onszelf bezig.

Wat vind jij van deze serie?

3 opmerkingen:

 1. Ik vind dit echt goed dat dit zó is vastgelegd, ik hoop dat mensen hun ogen open doen en zien hoe we echt bezig zijn. Ook op station zie ik iedereen echt helemaal in hun telefoon zitten, dan denk ik je kan ook eens op je heen kijken. Geniet van het leven. Heel leuk artikel! :-)

  liefs! Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helemaal met je eens. Ik ben er zelf ook wel vaak schuldig aan, maar ben heel blij dat ik buiten m'n huis geen internet op mijn mobiel heb. Dat heb ik ook bewust gedaan. In sommige situaties is het natuurlijk wel heel handig, maar eigenlijk is het niet nodig. Dankjewel!

   Verwijderen
 2. Dit vind ik echt een keigoed initiatief. Het ziet er ineens zo raar uit om naar "niks" te staren. Maar het ís natuurlijk ook niks! In plaats van te leven zijn we een stelletje zombies. Jeetje.

  BeantwoordenVerwijderen