SPLIT IJSJE SMOOTHIE


Misschien niet echt de tijd van het jaar voor smoothies, maar mijn blender was al te lang niet gebruikt dus ik probeerde wat nieuwe smoothies. Tot nu toe is dit echt mijn favoriet!


Wat heb je nodig? 

500ml sinsaasappelsap (of 8 sinaasappels, stiekem had ik geen zin om die te persen)
500ml vanile yoghurt
250g aarbeien
250g bramen

Dit is de hoeveelheid voor vier personen, dus vier glazen. Ik nam van alles de helft, voor twee smoothies.


Wat moet je doen?

Maak de aardbeien schoon en haal de krootjes eraf. Als je echte sinaasappels hebt gekocht, kun je deze gaan persen. Meng de aardbeien, sinaasappelsap en de bevroren bramen in de blender. De yoghurt hoef je er dus niet bij in te doen! Dit heb ik de eerste keer dat ik deze smoothie had gemaakt per ongeluk wel gedaan. Opzich geen probleem, want wanneer je hem op gaat drinken kun je hem ook het beste mengen, maar als je de smoothie leuk wilt serveren kun je het beter apart van elkaar doen.


Pak twee glazen en schenk deze voor ongeveer 1/3 vol met vanille yoghurt. Hierboven op kun je dan voorzichtig de smoothie uit de blender schenken. Om het af te maken kun je nog een aardbeitje op de rand van het glas zetten. 


Ik was echt verrast door de smaak, die doet me echt denken aan een split ijsje, vandaar dat ik hem ook maar zo heb genoemd. Dit recept is trouwens ook prima voor een toetje!

Ga jij hem ook proberen? En wat is jouw favoriete smoothie?

14 opmerkingen:

 1. Oh wat lekker, ik houd echt van Split ijsjes! Ziet er ook mooi uit, leuk voor een feestje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, wat ziet dit er lekker uit! Mooi in twee lagen! Wat zou ik dit graag willen proeven! Mooie foto's ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit ziet er heel leuk uit zeg, zo met die twee lagen! Allemaal lekkere dingen ook, dus ik ben benieuwd. Moet ik die blender maar weer een keer uit de kast trekken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit ziet er wel erg leuk uit. Ik ga dit misschien wel als toetje serveren bij het Kerstdiner. Met wat munblaadjes, want groen en rood is kerst, toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Split ijsjes waren altijd een van mijn favorieten, dit lijkt me eigenlijk ook wel wat :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh dit ziet er heerlijk uit en ook nog eens mooi! Zou je zo als gerecht tijdens je kerstdiner kunnen opdienen haha :)

  BeantwoordenVerwijderen