LIJSTJE VOOR 2016


Aan het begin van het jaar stellen de meesten voor zich zelf een aantal doelen of goede voornemens. En ik ben daar één van. Een nieuw jaar met nieuwe kansen!

Het helpt mij wel om mijn doelen op te schrijven, zo vergeet ik ze niet en blijf ik eraan herinnert worden. Misschien dat er in de loop van de tijd meer doelen bij komen, maar voor nu is dit mijn lijstje. Je kunt dit lijstje boven aan in het menu ook terug vinden, daar hou ik hem bij met eventueel linkjes naar een desbetreffende post.

Elke maand een document my life video
Na mijn 365 Grateful project was ik toe aan een nieuw project. Dit was iets wat ik al een tijdje in mijn hoofd had. Zoals jullie in November en December al hebben kunnen zien ga ik elke maand een video maken van 'mijn leven'. Korte stukjes van dingen die ik heb gezien of gedaan in die maand. Dit project is ook wel bekend als Document Your Life. Ik ben echt gek op dingen vastleggen en ik wou heel graag weer meer gaan doen met film, dus dit leek mij een leuk project! De afgelopen twee maanden heb ik vooral detail, sfeer en natuur shots gemaakt, maar ik wil proberen om het wat persoonlijker te maken, daar moet ik alleen nog even mijn draai in vinden. Een stapje uit mijn comfort zone.

Beginnen met Project Life
Creatief bezig zijn vind ik heel erg leuk, en dan niet alleen in de fotografie of video, maar bijvoorbeeld ook met knip en plak werk. Zo maakte ik eerder regelmatig scrapbooken, onder andere van mijn vakantie. Dit jaar wil ik heel graag beginnen met Project Life. Dit is een snelle en makkelijke manier van scrappen. Zo kun je je leven vastleggen doormiddel van leuke kaartjes en je eigen foto's die je in een mooi album stopt. Mijn spulletjes heb ik een paar week geleden al aangeschaft, die vind je hier. Ik kan niet wachten om te beginnen!

Minder aandacht voor mijn mobiel
Tegenwoordig is het internet niet meer uit ons leven te denken, we kunnen eigenlijk niet meer zonder. Ik besef het me steeds meer, dat we echt contact inruilen voor technologie en ik vind het zonde. Kijk maar eens naar deze fotoserie van fotograaf Eric Pickersvil. Soms word ik er best verdrietig van. 17 miljoen mensen in Nederland en we zijn allemaal met onszelf bezig.

Rijangst overwinnen
Ik baal er ontzettend van, maar nog steeds ben ik niet over mijn rijangst heen. Begin vorig jaar heb ik geprobeerd vaker te rijden om eroverheen te komen. Dit ging een paar weekjes goed en daarna is het er weer niet van gekomen. Inmiddels is het al een paar maand geleden dat ik heb gereden en eigenlijk word de angst alleen maar groter. Ik wil dit zo graag overwinnen, dat ik gewoon relaxt in de auto kan rijden. Dat ik niet meer liever door de regen fiets dan dat ik de auto pak.

Meer foto's maken
Dit jaar wil ik sowieso weer meer tijd gaan investeren in mijn 'zakelijke' fotografie en video, maar naast dat wil ik ook meer foto's maken van mijn 'eigen' leven. Niet alleen foto's van anderen, maar ook met anderen. Als fotografe kom je toch wel het minst vaak op de foto en dat vind ik soms best wel jammer. Ook mijn polaroid camera wil ik meer gaan gebruiken. Let's make some memories!

Meer sporten
Rond April vorig jaar nam ik een abonnement bij de sportschool, Basic-Fit. Samen met een oud collega begon ik daar met sporten. De eerste maanden ging ik redelijk vaak heen 2 a 4 keer per week en ik vond het leuk! Ik viel 6 kilo af en zat redelijk goed in mijn vel. En toen kwam de zomer.. Het sporten had ik er een beetje bij neergelegd. Zonde eigenlijk, want toen ik een paar weken terug weer voor het eerst, met goede moed heen ging, viel dat aardig tegen. Ik doe zowel cardio als kracht training in de sportschool. Ik ben van plan om nu weer veel te gaan sporten. Voor mezelf heb ik een doel gesteld en die wil ik voor de zomer heel graag behalen!

Op vakantie gaan
Dit jaar wil ik heel graag een leuke zon vakantie, samen met mijn vriend. Daar kijk ik echt naar uit! Waar de reis heen gaat weten we nog niet, maar daar komen we vast wel uit.

Meer bloggen
Het afgelopen jaar heb ik door verschillende omstandigheden, niet heel veel geblogt. Ik wil dit zeker weer meer gaan doen en heb er ook weer helemaal zin in!

Wat zijn jullie doelen voor 2016?

2 opmerkingen:

  1. Wat een mooi lijstje en wat heb je trouwens een leuke blog, ik kende je nog niet. Wat vervelend ook van je rijangst, hopelijk kun je je daar overheen zetten. Misschien helpt het om eerst weer eens in een rustige omgeving wat rondjes te rijden? Ik wens je in ieder geval een heel fijn 2016! X

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel Anna, leuk om te horen! Ja dat ga ik zeker proberen :) Jij ook een mooi 2016 gewenst! x

      Verwijderen