SHOOT! FOTOGRAFEREN MET JE HART


Fotograferen kan iedereen. Maar echt mooie foto's maken, hoe doe je dat? Anki Wijnen, bekend van haar blog Zilverblauw.nl, weet hoe je plaatjes schiet die sprankelen en die je raken. Waarop ogen twinkelen, eten er net zo goed uitziet als het smaakt (of beter!) en een middag in het bos iets weg heeft van een sprookje. In dit boek geeft Anki haar fotografiegeheimen prijs. Zonder ingewikkelde technische termen, maar met heldere uitleg en véél inspirerende beelden.

Ik volg Anki al best wel een tijdje via haar blog Zilverblauw.nl, toen ik erachter kwam dat ze een boek had uitgebracht werd ik nieuwsgierig. De uitstraling van het boek had meteen mijn aandacht en nadat ik er meer van had gezien wist ik meteen, dit boek wil ik graag hebben!


In dit boek komen er verschillende onderwerpen aan bod. Een paar hiervan zijn creativiteit, compositie, het fotograferen van mensen, producten, interieurs en eten, fotograferen met je smartphone en hoe werkt je camera. Voor beginnende fotografen is dit denk ik een heel leuk, inspirerend en makkelijk boek om te leren hoe je aan de slag kunt gaan met je camera, maar ook voor mensen die al wegwijs zijn met hun camera is dit een inspirerend boek!
 

De vormgeving van dit boek vind ik erg mooi. Zacht, kleurrijk en overzichtelijk. Er staan prachtige foto's in! Veel fotografie boeken zijn ingewikkeld en gaan vooral over techniek, dit boek is anders. Geen moeilijke woorden en toch word alles helder uitgelegd. Niet alleen maar techniek, maar juist ook veel op gevoel en vanuit het hart. Hierdoor is het boek ook gemakkelijk door te lezen.

Wat ik ook erg leuk vind aan dit boek is dat er verschillende Do It Yourself's in staan. Zo kun je meteen toepassen wat je uit het boek geleerd hebt, zeker voor beginnende fotografen zijn dit leuke dingen. Achterin het boek vind je een lijstje met mensen die Anki inspireren, dat vond ik erg leuk gedaan. Ik ben meteen een kijkje gaan nemen en volg nu zelf ook weer wat mensen die mij inspireren. 


Ondanks dat er ook veel in het boek stond wat ik al wist, heb ik zeker inspiratie kunnen halen uit dit boek! Vooral om nog beter te leren kijken en dat het beeld wat je maakt niet perse bijzonder hoeft te zijn. Als het maar iets met jezelf doet, op gevoel en vanuit je hart, zo word het vanzelf bijzonder of speciaal.

Ken jij het boek Shoot! al?

5 opmerkingen:

 1. Ik heb het boek ook, zo mooi en fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw wat een mooi boek! Wil ik wel eens goed bekijken :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kende dit boek nog niet, maar het ziet er inderdaad super leuk uit! x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, wat een mooi boek, alleen al om te hebben gewoon haha. Lijkt me daarnaast ook heel handig, heb net een nieuwe camera gekocht dus kan goed van pas komen!

  BeantwoordenVerwijderen