GOPRO HERO 4 + ACCESOIRES


Lang overna gedacht en naar uitgekeken, maar ik heb hem eindelijk gekocht, de GoPro Hero 4! Ik was al een hele tijd opzoek naar een goeie onderwater camera, want de laatste die ik kocht was een ramp. Steeds vaker kwam ik filmpjes tegen van de GoPro. Niet alleen onderwater filmpjes maar ook hele toffe vakantie video's. Ik twijfelde in het begin vooral om de prijs, maar na een tijdje was ik om en wou ik niks anders meer dan heel graag een GoPro kopen.


De GoPro Hero 4 heb je in verschillende edities, Silver en Black. Eigenlijk is het enigste verschil tussen deze twee dat de Black editie geen schermpje heeft maar wel in 4K met 30 frames per seconde kan filmen en de Silver heeft wel een schermpje maar filmt in 4K maar met 15 fps. Ik ben uiteindelijk voor de Silver Editie gegaan. Voor mij gaf het schermpje eigenlijk de doorslag, dat lijkt me juist heel handig, anders kun je niet zien wat je filmt en kun je op je GoPro niet terug kijken wat je gefilmd hebt. Ook was de Silver Editie ietsje goedkoper, wat natuurlijk ook weer een voordeel is!


Bijna al mijn GoPro accessoires heb ik besteld via Ebay, dit scheelt een hoop geld dan wanneer je de accessoires los koopt in de winkel. Het enigste wat ik wel in de winkel heb gekocht is de GoPole Scenelapse, omdat deze op Ebay bijna net zo duur was.

 1. Tripod Mount
  Dit is eigenlijk gewoon een uitschuifbare selfie stick, maar dan voor een GoPro.

 2. Floaty Bobber
  Wanneer je je GoPro veel op of in het water gebruikt, kun je hem natuurlijk perongeluk los laten en verliezen. Met deze accessoire zal dat niet gebeuren. Je monteert de GoPro aan de bobber en op het moment dat je hem loslaat, drijft deze als een dobber weer naar boven.

 3. Gopole Scenelapse
  Ik heb me best lang afgevraagd hoe mensen bepaalde timelapse video's maakten die ondertussen ook nog van links naar rechts bewogen en toen kwam ik de GoPole Scenelapse tegen. Ik wil al zolang een timelapse maken van een sterrenhemel, dus dat ga ik zeker doen met deze gadget! De GoPole Scene lapse is een lichtgewicht statiefkop warmee je 360-graden panorama en timelapse opnamens kan maken. Hij werkt eigenlijk als een soort kookwekker, waarbij je zelf de tijd in kan stellen en je hebt er dus geen batterijen voor nodig om hem rond te laten gaan.

 4. Car Suction Cap
  Met de zuignap kun je je GoPro op verschillende objecten monteren, zoals een auto of een boot. Je kunt hem natuurlijk ook binnen in de auto monteren.

 5. Bike Handlebar Bar Mount
  Met deze accesoire kun je je GoPro stevig vast maken op je fiets, bijvoorbeeld aan het stuur.

 6. Head Mount
  Je kan deze hoofdband dragen over een helm, pet of direct op je hoofd om beelden vast te leggen vanuit het perspectief hoe je dingen zelf ook ziet.

 7. Chest Mount
  Met deze band kun je de GoPro om je middel dragen. Ook heel handig als je je handen vrij wilt hebben tijdens het filmen, net zoals met de hoofdband.

Ook bestelde ik deze mini SD kaart van 64GB, een duo oplader en een extra batterij via Ebay. Ik had gehoord en gelezen dat de batterij niet erg lang mee gaat, dus het leek mij handig om daar nog één van te hebben.


Ik wil de GoPro vooral gaan gebruiken voor dagjes uit, stedentripjes en vakanties. Normaal gesproken neem ik dan vaak mijn spiegelreflex mee, maar dat is toch altijd weer een gesleep. De GoPro is heel handig omdat hij klein en licht van gewicht is. Zo kan ik hem makkelijk overal mee naar toe nemen. Ik kan niet wachten om hem te gaan gebruiken!

Heb jij ook een GoPro? En zo ja, wat is jouw ervaring ermee?

5 opmerkingen:

 1. Ziet er echt uit als een hele handige, fijne camera! Ben benieuwd hoe hij bevalt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oeh die ziet er mooi uit zeg! Ik heb zelf ooit een neppe, goedkope GoPro gekocht en daar heb ik echt spijt van. Had beter wat meer geld kunnen uitgeven. Dat schermpje mist ik bijvoorbeeld heel erg en ik kon geen accesoires kopen. Veel plezier met je camera en ik ben benieuwd naar de foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat had ik een paar jaar terug ook gedaan, wat een ramp was dat. De binnenkant van de behuizing besloeg ook steeds. Dankjewel, ik zal er zeker meer over schrijven en laten zien!

   Verwijderen
 3. Wat tof! Ik hoop dat je er hele mooie video's mee kan gaan maken :-)
  Zelf heb ik een keer met groot geluk een sony action camera gewonnen, en hiermee heb ik al veel filmpjes gemaakt, super handig zo'n camera die onder water en tegen een stootje kan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, dat hoop ik ook :) Oh dat is leuk zeg en zeker handig!

   Verwijderen