HERINNERINGEN BEWAREN

Het nieuwe jaar begon inmiddels alweer een maand geleden. Drie honderd zessen zestig nieuwe dagen waarin we weer van alles mogen beleven. Waarin we nieuwe herinneringen mogen maken en waar we hopelijk met een lach aan terug mogen denken. Maar al die momenten groot of klein zijn natuurlijk moeilijk om allemaal te onthouden. Zou het niet leuk zijn om op de laatste dag van dit nieuwe jaar nog eens terug te kijken naar al die momenten met de mensen die je lief hebt?


Dit kun je natuurlijk op allerlei verschillende en creatieve manieren doen. Zo ben ik dit jaar begonnen met Project Life, om een mooi album te maken van dit jaar, met vooral veel foto's.  Maar niet alles stop ik in mijn Project Life album, de andere herinneringen stop ik in mijn Memory Jar.

Een Memory Jar is een pot waar je allerlei dingen in stopt die je graag wilt blijven herinneren of bewaren. Over het algemeen worden er vooral briefjes in gestopt met de datum en de herinnering. Wat ik graag wil doen is ook andere dingen erin bewaren, zoals bioscoop kaartjes, tickets of bonnetjes van bijvoorbeeld een leuk restaurant waar ik bent geweest.


Omdat ik er dus van alles in wil bewaren heb ik ervoor gekozen om een grote pot te kopen. Ik kocht deze leuke pot bij de HEMA voor €6,-. Je kunt hem natuurlijk versieren zoals je dat zelf wilt. Ik heb gekozen om hem zo te laten, want het kaartje die er bij zat vond ik wel heel toepasselijk

Kom maar op met al die leuke momenten en herinneringen. Ik kijk er nu al naar uit om hier de laatste dag van het jaar door heen te neuzen!

Heb jij al eens een Memory Jar gemaakt?

10 opmerkingen:

 1. Dit is heel leuk! Ik heb thuis heel veer 'jars' staan waar ik nog niks mee doe, dit is een super leuk idee :-) Ik vind het ook heel leuk om brieven te bewaren of kaartjes, of bonnetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ik ben ook echt iemand die zoveel mogelijk wil houden met herinneringen :)

   Verwijderen
 2. Het lijkt mij ook zo leuk om te doen! Vooral om het na een jaar weer terug te zien. Heel leuk idee om er ook andere dingen/kaartjes in te stoppen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel leuk idee! Ik doe zoiets met ene album maar soms ben ik een beetje lui om het erin te plakken :P -x-

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ik doe hiernaast ook nog Project Life, soms moet je er wel even toe zetten inderdaad, maar uiteindelijk super leuk om terug te zien :)

   Verwijderen
 4. Heel leuk idee, maar zelf zou ik het nooit zo bij kunnen houden. Trouwens: wat heb je een mooie muur! Ik ben helemaal fan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk idee is dit! Ik wil zelf ook al lang zoiets doen maar aangezien ik dagboeken ook nooit kan bijhouden denk ik dat dit me helaas ook niet lukt

  BeantwoordenVerwijderen