RANDOM ACTS OF KINDNESS WEEK #3


Van 14 t/m 20 Februari is het International Random Acts of Kindness Week en dat betekend dat ik net als vorig jaar elke dag iets ga doen voor een ander.

Persoonlijk vind ik dat we allemaal wel wat vriendelijker naar elkaar mogen zijn. Je hoeft tegenwoordig maar naar iemand te kijken of je krijgt al een boze blik naar je gericht, in drukke winkels botsen mensen gewoon tegen je aan of drukken je aan de kant zonder pardon, we begroeten elkaar niet meer, er word niet meer omgekeken naar een dakloze of straat muzikant en er kan geen glimlach meer van af..

Het is zo'n kleine moeite om hier een verschil in te maken.
Geef iemand eens een complimentje, hou de deur voor iemand open, sta op voor iemand in het openbaar vervoer, wens iemand een fijne dag. Er zijn zoveel dingen die we makkelijk voor elkaar zouden kunnen doen. Een belangrijke daarvan vind ik glimlachen en het kost helemaal niks! Het werkt ook nog eens aanstekelijk, althans dat ervaar ik zelf vaak. Glimlach maar eens naar iemand die je tegenkomt, je zult zien dat de meerderheid terug lacht.
Het geeft echt positieve energie! Als we nou allemaal eens wat meer lachen en wat vriendelijker zijn naar andere mensen. Dan word de wereld toch een stukje mooier?

Vandaag was dan ook mijn doel om mensen te inspireren om vriendelijker voor en naar elkaar te zijn, daarom liet ik op verschillende plaatsen enveloppen achter met daarin een geschreven kaart.

Heb jij vandaag een Random Act Of Kindness gezien of gedaan?

2 opmerkingen: