WOLKEN BROODJES


Wolken broodjes, ik had er nog niet eerder van gehoord. Dit recept kwam ik tegen in het Easy Peasy Lunchbox boek. Doordat er zo weinig ingrediënten voor nodig waren en ik erg benieuwd was naar de smaak, wou ik dit eigenlijk meteen proberen!

Wat heb je nodig?

- 3 eieren
- 100g hüttenkäse
- beetje zout en peper
- 1/2 theelepel bakpoeder

Als eerste verwarm je de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. De eieren moeten gesplitst worden, doe de eierdooiers in een kom en de eiwitten in een andere. Voeg de Hüttenkäse, zout, peper en bakpoeder toe aan de eierdooiers en meng het goed met elkaar. 

Klop de eiwitten stijf met een mixer. Als de eiwitten rechtop blijven staan, dan is het goed. Dit is belangrijk, anders storten ze snel in elkaar. Spatel de eiwitten voorzichtig door het andere mengsel heen. Doe dit niet te snel, het moet namelijk luchtig blijven. 


Gebruik een een grote lepel om het beslag op de bakplaat te scheppen. Zo kun je zelf beslissen hoe groot je ze wilt maken. Ik heb zelf gekozen om 5 grote broodjes te maken. Doe de bakplaat in de oven en na 20 minuten zijn ze klaar! Doe de oven niet te snel open want dan zakken ze meteen in elkaar.

Ik vond dit erg lekker! Het smaakte naar een soort kaas broodje maar dan heel luchtig en met een andere soort structuur. Een broodje zou ik het niet echt kunnen noemen. Het leuke aan dit recept is dat het ook nog eens heel weinig calorieën bevat, nog geen 30! En natuurlijk vol met proteïnen, goed voor de spiertjes. Dit ga ik zeker vaker maken!


Heb jij wel eens een wolken broodje gehad?